ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


 ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το 2013 ξεκινήσαμε μαζί με τον ΣΕΓΑΣ μια όμορφη διαδρομή και προσπάθεια την οποία από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έξι χρόνια μετά βρισκόμαστε στη ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα θεσμά για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα, ο οποίος ολοένα και μεγαλώνει και εμπλουτίζεται. Το RUN GREECE HΡΑΚΛΕΙΟ δεν αποτελεί απλά ένα αθλητικό-δρομικό γεγονός. Είναι μια αφορμή συνάντησης, συνεργασίας, συμμετοχής της τοπικής μας κοινωνίας σε μια γιορτή του αθλητισμού που συναντάει τον πολιτισμό της πόλης. Κάθε συμμετέχοντας έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πόλη του Ηρακλείου, να γευτεί την παραδοσιακή κρητική κουζίνα μας και να απολαύσει τη φιλοξενία του τόπου μας κάνοντας συγχρόνως άσκηση.

Η Περιφερεική Ενότητα Ηρακλείου, μέσα από αυτή τη διοργάνωση και πλήθος άλλων που οργανώνει ή στηρίζει, κάνει πράξη αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Έχει φτάσει η ώρα, οι θεσμοί, ξεκινώντας από το τοπικό επίπεδο, να δώσουν προτεραιότητα σε ζητήματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί για εμάς μια επένδυση στη νεολαία μας και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Μια επένδυση στον αθλητικό τουρισμό ο οποίος συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη αφού αποτελεί μια μορφή επαναλαμβανόμενου ποιοτικού τουρισμού και αφορά στους τουρίστες που επιθυμούν να συνδυάσουν την άσκηση-άθληση με τη διαμονή τους σε έναν επιλεγμένο προορισμό για διακοπές.

Είναι γεγονός ότι οι τουρίστες επιλέγουν τη συμμετοχή τους με βάση ένα ισχυρό ειδικό κίνητρο. Σε κάθε περίπτωση όμως, η παραμονή τους εξαρτάται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων και επισκέψεων που εκεί ακριβώς θέλουμε να βελτιώσουμε το Run Greece Ηράκλειο. Ιδιαίτερη σημασία έχει και ο συνδυασμός φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η βελτίωση εππέδου παροχής υπηρεσιών, η δημιουργία και βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, οδικών δικτύων, εγκαταστάσεων υγείας, ενώ η υποστήριξη σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί σημαντική κληρονομία. Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι ένα εργαλείο το οποίο εάν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη, νέες θέσεις εργασίας, ακόμη και να συνεισφέρει στην πολιτιστική κουλτούρα των ανθρώπων.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνδιοργανωτές, τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και κυρίως τους εθελοντές (μεμονωμένους ή ομάδες) που δίνουν κάθε χρόνο τη ψυχή τους για την επιτυχία αυτής της γιοργής.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το RUN GREECE HΡΑΚΛΕΙΟ 2019!

Ευριπίδης Κουκιαδάκης
Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το Ηράκλειο υποδέχεται με χαρά για έκτη συνεχόμενη χρονιά το RUN GREECE, μια αθλητική γιορτή για όλες τις ηλικίες που πλέον έχει γίνει θεσμός! Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε εμπράκτως αυτόν τον αγώνα δρόμου με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας, επειδή θεωρούμε ότι προάγει την αγνή αγάπη για τον αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα, την αξία της συμμετοχής, όχι της νίκης. Προάγει, εν ολίγοις, τον αθλητικό πολιτισμό, όπως ακριβώς εμείς τον εννοούμε. Το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ είναι μια εκδήλωση απόλυτα εναρμονισμένη και με τη φιλοσοφία μας για τον μαζικό αθλητισμό και τη στόχευσή μας όλο και περισσότεροι να γίνουν κοινωνοί των ωφελειών μιας καθημερινότητας που θα συμπεριλαμβάνει τη φυσική δραστηριότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της.

Οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν και να απολαύσουν μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου, για την οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν σκληρά προκειμένου να την φέρουν εις πέρας. Τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ, τους τοπικούς θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους του Δήμου και τους εθελοντές μας.

Εύχομαι ολόψυχα στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και κυρίως καλή διασκέδαση!

Βασίλης Λαμπρινός
Δήμαρχος Ηρακλείου


 ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.  

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ  και την ομάδα της διοργάνωσης για την συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς. 

Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


 ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ  Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης πρωτοπόρος στη διοργάνωση αγώνων στίβου συμμετέχει στο θεσμό RUN GREECE, συνδιοργανώνοντας μαζί με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν αντίστοιχο αγώνα στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο αγώνας RUN GREECE HΡΑΚΛΕΙΟ προσφέρει ευνοϊκές προϋποθέσεις μετακίνησης και διαμονής για να συμμετέχουν πολίτες από όλη την Ελλάδα, συνδυάζοντας την παρουσία τους στην Κρήτη ως δρομείς στον αγώνα, με ένα οικογενειακό εκδρομικό τριήμερο.

Οι βασικοί στόχοι του αγώνα είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και η συνύπαρξη του ερασιτεχνικού με τον σωματειακό αθλητισμό, και σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή στο πλαίσιο του αγώνα της "Γιορτής του Στίβου της Κρήτης", αναδεικνύει και επιβραβεύει τις επιτυχίες των πρωταθλητών μας. Η ταυτόχρονη συμμετοχή των μικρών μαθητών στον παιδικό αγώνα αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τη μύηση αυτών των παιδιών στον κλασικό αθλητισμό.

Η καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου, με τη γενικότερη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι οι φορείς αυτοί αποτελούν «το μεγάλο σύμμαχο του στίβου της Κρήτης», αφού στηρίζουν το σύνολο των εκδηλώσεων του κλασικού αθλητισμού.

Η παρουσία των κριτών στίβου της Κρήτης αποτελεί μοναδική εγγύηση για την αξιοπιστία της διεξαγωγής του αγώνα και η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων και φορέων, που προσφέρουν για την επιτυχία αυτής της εκδηλώσης, αναδεικνύει την ιδέα του εθελοντισμού.

Είμαι σίγουρος ότι και φέτος, την ημέρα των αγώνων, οι δρόμοι του Ηρακλείου θα κατακλυστούν από χιλιάδες χαρούμενους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, τόσο για να συμμετέχουν στα αγωνίσματα όσο και ως θεατές για να χαρούν και να χειροκροτήσουν τους δρομείς σε αυτή την εξαιρετική γιορτή για όλους τους πολίτες.

Σωτήρης Λαβούτας
Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Κρήτης