ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ RUN GREECE ΠΑΤΡΑ

Για μία ακόμα χρονιά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει και στηρίζει μια πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση.

Υποδεχόμαστε και φέτος με μεγάλη χαρά τους αγώνες δρόμου "Run Greece", μια πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ, που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 8 Οκτωβρίου 2017 και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες συμμετοχές μικρών και μεγάλων και έχει θέσει ένα στόχο: Να σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών πανελλαδικά, όπως γίνεται κάθε χρονιά!.

Πιο σημαντικός όμως σκοπός των διοργανωτών, αλλά και όλων μας, είναι η κοινωνία και οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά, να βγούμε όλοι στους δρόμους, να δοκιμάσουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και να λάβουμε μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο μαζικός αθλητισμός έχει μεγάλη σημασία, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην ανάπτυξη των κοινοτήτων, ενώ βοηθά στην αποτροπή της βίας, της εκμετάλλευσης και του ρατσισμού.

Ο αθλητισμός κατείχε από την αρχαιότητα και εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θέση στη ζωή πολλών πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και διαδραματίζει σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Άλλωστε, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνεται η Αρχαία Ολυμπία, η κοιτίδα του Ολυμπισμού, ένα παγκόσμιο ορόσημο για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς

Σας καλούμε όλους στο "Run Greece Πάτρας", να συμμετέχετε ενεργά σε μια προσπάθεια που γίνεται και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο: τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα δωθούν σε ίδρυμα της πόλης που έχει ανάγκη.

Λάβετε λοιπόν, μέρος και χαρείτε τον αγώνα, χαρείτε την Πάτρα, χαρείτε την Περιφέρειά μας και τις ομορφίες της.

Απόστολος Κατσιφάρας

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

 

  

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Σαν Δημοτική Αρχή θεωρούμε υποχρέωση μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.

Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του. Ο αθλητισμός συμβάλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος. Η συστηματική άσκηση, η οργανωμένη σωματική δραστηριότητα ακονίζει τη σκέψη, ευνοεί τη διάθεση και τη βούληση, εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.

Εκτιμούμε τη θετική συμβολή και την ευρύτερη αξία δράσεων όπως το "Run Greece", που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.

Η πολιτική που έχει εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια, με τη σταθερή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δομών του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στη λειτουργάι του. Η λαϊκή οικογένεια είναι υποχρεωμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αθληθεί, να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της.

Η δυσμενής αυτή κατάσταση για τον αθλητισμό πρέπει να ανατραπεί μέσα από την οργανωμένη συλλογική πάλη του λαϊκού κινήματος που θα στοχεύει στην κατάργησητης εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, την αύξηση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων δωρεάν άθλησης της νεολαίας και του λαού.

Η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και πιο ώριμα συνεχίζει. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο αποδόθηκε οριστικά στο λαό της Πάτρας για την άθλησή του. Δημιουργήθηκε η κατασκήνωση στην Πλαζ που έδωσε διέξοδο για άθληση και δημιουργία σε εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. Διεκδικούμε τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Παράλληλα συνεχίζουμε στο δρόμο της διεκδίκησης απαιτώντας:

• χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας

• υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό σε κάθε του έκφραση

• κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αθλητισμό. 

Κώστας Πελετίδης

Δήμαρχος Πατρέων

 

 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

 

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς. 

Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές. 

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

 

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελ/σου

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Με την καθιέρωση του Αγώνα "Run Greece" τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ως θεσμού και ως του μεγαλύτερου μόνιμου αθλητικού γεγονότος της Πάτρας σε όλα τα Αθλήματα, πιστεύουμε ότι και το 2017 πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Πάτρα μπορεί να προχωρήσει μέσα από συλλογικές προσπάθειες σε όλους τους τομείς.

Ο Αγώνας αυτός είναι μια διοργάνωση με θετικό απολογισμό και στον αγωνιστικό αλλά κύρια στο μαζικό αθλητισμό, δίνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες το δικαίωμα να νιώσουν ότι νίκησαν νίκη ζωής και ελπίδας. Είναι μια διοργάνωση που προσφέρει χρώμα στην πόλη μας για κάποιες ημέρες, μεταφέρει το μήνυμα της βελτίωσης, της υγείας μέσω του αθλητισμού, ενισχύει την ιδέα του Εθελοντισμού και αναδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας των βασικών φορέων και θεσμών της τοπικής κοινωνίας μέσα από την επιτυχία της.

Ο Κλασσικός Αθλητισμός και πάλι, μέσα από τον Αγώνα "Run Greece", με την πολύτιμη και απαραίτητη συμπαράσταση και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βοηθάει και υλικά την Κοινωνία μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας ότι επιβιώνει σε σωατά πλαίσια, μακριά από παραμορφώσεις της Αθλητικής ιδέας και βοηθώντας τη Νεολαία να δημιουργήσει το σωστό τύπο ανθρώπου.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν την προσπάθειά μας.

Βαγγέλης Τζελάτης, Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορ.Πελ/σου