RUN GREECE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2016
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

 

ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στους Αγώνες 5χλμ & 10χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2004 και μεγαλύτεροι), ενώ ο Αγώνας Παιδιών απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού (παιδιά γεννημένα το 2007, 2006, 2005).


ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από το Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης από τις 10.00 έως τις 20.00.

Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν ένα φάκελο που θα περιλαμβάνει:

• Τον Αριθμό Συμμετοχής τους με ενσωματεμένο Chip Χρονομέτρησης

• Παραμάνες

• Αυτοκόλλητο Αριθμού για την Τσάντα του Δρομέα

Επιπλέον θα παραλάβουν την Τσάντα του Δρομέα, με τις Τεχνικές Οδηγίες και αναμνηστικό t-shirt.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ώρα εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 10χλμ: 10:00πμ

• Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα 10χλμ είναι στις 11.25πμ. Δηλαδή οι δρομείς έχουν στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 85’.

Ώρα εκκίνησης Αγώνα Δρόμου 5χλμ: 11:30πμ

• Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τα 5χλμ είναι στις 12.45πμ. Δηλαδή. οι δρομείς έχουν στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 75’.

Ώρα εκκίνησης Αγώνα Παιδιών (600 περίπου μέτρα): 11:33πμ

Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων στις 13.15, οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει πρέπει να εγκαταλείψουν. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη, αφού η διαδρομή θα δοθεί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Οι Αγώνες 5χλμ & 10χλμ έχουν εκκίνηση και τερματισμό επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου μπροστά από το Φάρο. Η διαδρομή, ο γύρος απόστασης 5χλμ, επίσημα μετρημένος από το ΣΕΓΑΣ με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές, είναι η εξής:

Εκκίνηση από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από το Φάρο, με κατεύθυνση δυτικά ακολουθώντας τις οδούς: Μ. Αλεξάνδρου – Απολλωνίας (στροφή Εγνατία) – Δεξιά στροφή ανατολικά Δημοτικού Άλσους Προσκόπων (δυτικά Σταδίου Φώτης Κοσμάς) – Δεξιά στροφή στην Λεωφόρο Δημοκρατίας – Διέλευση Λεωφόρου Δημοκρατίας με ανατολική κατεύθυνση έως και σιδηροδρομική γραμμή (Μαρινόπουλος) – Μετά τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής αριστερά της νησίδας με ανατολική κατεύθυνση – Αναστροφή στο ύψος της οδού Αναπαύσεως  (νεκροταφεία) – Αριστερά της νησίδας με δυτική κατεύθυνση επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας – Αριστερή στροφή στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής (Μαρινόπουλος) – Διέλευση της οδού Καραολή Δημητρίου με δυτική κατεύθυνση – Οδός Βασιλέως Αλεξάνδρου με δυτική κατεύθυνση και Τερματισμός στην αψίδα Εκκίνησης/Τερματισμού στον Φάρο.

Οι δρομείς του Αγώνα 10χλμ κάνουν δύο γύρους για να τερματίσουν, ενώ οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ μόνο ένα γύρο.

Η Εκκίνηση του Αγώνα Παιδιών 600μ θα γίνει επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στη διασταύρωση με την Πλατεία Ελευθερίας (κατάστημα Public) – Στροφή αριστερά από την δεξιά μεριά της Πλατείας Ελευθερίας – Στροφή δεξιά επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου με δυτική κατεύθυνση και Τερματισμός κάτω από την Αψίδα Εκκίνησης/Τερματισμού στον Φάρο.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα και θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή οι δρομείς του Αγώνα 10χλμ στις 09:00πμ και οι δρομείς των Αγώνων 5χλμ και Παιδιών στις 10:30πμ.


 

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

1. Τον Αριθμό Συμμετοχής σας με το ενσωματωμένο Chip χρονομέτρησης

2. Τις παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής σας

3. Την Πλαστική Τσάντα – που έχετε παραλάβει από τους διοργανωτές - για τα ρούχα, με το χάρτινο αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σας κολλημένο πάνω της

Στην περίπτωση του Αγώνα Παιδιών δεν υπάρχει Chip Χρονομέτρησης και διαδικασία παράδοσης Πλαστικής Τσάντας για τα ρούχα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στην Πλαστική Τσάντα θα πρέπει να είναι ευκρινώς κολλημένος (στο σημείο που υποδεικνύεται) το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα.  Η τσάντα αυτή θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ 

Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρου, ανατολικά του Φάρου και επί της πλατείας του Φάρου-Δόμνα Βιζβύζη, περίπου 50-100μέτρα πίσω από την οριοθετημένη  γραμμή εκκίνησης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ 

Η πλαστική τσάντα με τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, θα πρέπει να έχει παραδοθεί 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχει (δηλ. το αργότερο στις 09:30 για τα 10χλμ & στις 11:00 για τα 5χλμ), στους χώρους που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού. Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της Πλαστικής Τσάντας του κάθε δρομέα αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Blocks Εκκίνησης) 

Το αργότερο 15 λεπτά (στις 09:45 για τα 10χλμ & στις 11.15 για τα 5χλμ) πριν την εκκίνηση, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στην γραμμή της εκκίνησης. Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και ευ αγωνίζεσθαι, να παραχωρήσουν αυτή τη θέση στους αθλητές που θα αγωνιστούν για διακρίσεις.


 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Εμφιαλωμένο νερό θα παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα 5χλμ στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό, καθώς και περίπου στη μέση της διαδρομής (μπροστά από το Δημαρχείο).

Στον Αγώνα  10χλμ, εκτός από την Εκκίνηση και τον Τερματισμού, θα παρέχεται εμφιαλωμένο νερό και στους Σταθμούς Υποστήριξης στο 2,5 χλμ στο 5χλμ και στο 7,5 χλμ. (μπροστά από το Δημαρχείο).

Στον Αγώνα Παιδιών, εμφιαλωμένο νερό θα προσφέρεται στον Τερματισμό.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ 

Δημοτικές Τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων υπάρχουν 200μ. ανατολικά της Εκκίνησης/Τερματισμού (ανατολικά του Φάρου). 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 

Για τους Αγώνες 5χλμ και 10χλμ, στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό (5ο χλμ), καθώς και στην στροφή Παραλίας-Εγνατία και την αναστροφή στο ύψος των νεκροταφείων της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα του θα ακυρώνεται.

Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης και των ενδιάμεσων χρόνων τους και δικαιούνται πιστοποιητικού συμμετοχής και επίδοσης, μόνο εάν εκπληρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα.
2) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time).
3) Τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί των IAAF/AIMS και του ΣΕΓΑΣ για τους Αγώνες Δρόμου.  Οι κριτές και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς Αριθμό Συμμετοχής.  


 

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ 

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο. Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο, και κατευθύνονται προς την έξοδο, σύμφωνα με την οριοθέτηση της περιοχής και τις υποδείξεις  των εθελοντών.

Στους δρομείς παρέχεται εμφιαλωμένο νερό. Οι δρομείς παραλαμβάνουν την Πλαστική Τσάντα με τα προσωπικά τους αντικείμενα από το χώρο όπου την παρέδωσαν.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ 

Έπαθλα (κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών των Αγώνων 5χλμ & 10χλμ.

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΟ – ΣΤΑΘΜΟ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: MED, WC, Νερό, Χρονομέτρηση

2,5χλμ - 5χλμ - 7,5 χλμ: Νερό

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: MED, WC, Νερό, Μπανάνες, Χρονομέτρηση