ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ


 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΗΠΕΙΡΟΥ

 Για έκτη συνεχή χρονιά υποδεχόμαστε στα Γιάννινα τον λαϊκό αγώνα δρόμου Run Greece Ιωάννινα 2018, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μέσα από τους διαδρόμους της ιστορίας οι αγώνες αποτελούσαν για το φίλαθλο πνεύμα ένα φωτεινό σηματοδότη για μια μελλοντική εκεχειρία. Τέτοιες εκδηλώσεις μας υπενθυμίζουν πάντα την αξία της ευγενούς άμιλλας και του Ολυμπιακού Ιδεώδους που λέει ότι "Το σημαντικότερο στους  αγώνες είναι όχι η νίκη αλλά η συμμετοχή", όπως ακριβώς το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι ο θρίαμβος αλλά ο αγώνας. 

Κάθε στάδιο πρέπει να είναι κυψέλη πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικής παιδείας. Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού ως πολύτιμου αγαθού βελτιώνει την υγεία, δημιουργεί πνευματική και ψυχική ανάταση και προάγει την ποιότητα ζωής του ατόμου. Ζητούμενο είναι η ενθάρρυνση του κοινωνικού ρόλου των νέων, ο σεβασμός στον συναθλητή, η εκμάθηση και τήρηση κανόνων της συλλογικής ζωής, η προσπάθεια του «ευ αγωνίζεσθαι», καθώς όλα αποτελούν αξίες που καλλιεργούνται μέσα από τον αθλητισμό.

Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού στις δύσκολες ώρες που περνάμε ως έθνος, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπορέσει η πατρίδα μας, με υγιείς βάσεις πλέον να προχωρήσει και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και τον μαζικό αθλητισμό γιατί είναι μοναδική εμπειρία η συμμετοχή σε έναν αγώνα που δίνει την ώθηση στους ανθρώπους να αγωνιστούν σε όλα πλέον τα επίπεδα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σ’ όλους, όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την όμορφη, αθλητική γιορτή και να υποσχεθώ ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνει ότι είναι εφικτό για την ευόδωση αυτού του αθλητικού γεγονότος.

Αλέξανδρος Καχριμάνης
Περιφερειάρχης Ηπείρου

ΜΗΝΥΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Δήμος Ιωαννιτών με χαρά υποστηρίζει και "υποδέχεται" για άλλη μια χρονιά το Run Greece ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2018. Ένα μεγάλο "γεγονός", με πανελλαδική απήχηση, στον χάρτη των δρομικών εκδηλώσεων.

Σε μια εποχή όπου το δρομικό κίνημα διευρύνεται συνεχώς στην Ελλάδα και έλκυει όλο και περισσότερους φίλους, είναι πολύ συμαντικό το γεγονός ότι τα Γιάννενα όχι απλά έχουν καθιερωθεί στον χάρτη του δρομικού κινήματος, αλλά κατά γενική παραδοχή των συμμετεχόντων από άλλες περιοχές της χώρας, ο τόπος μας προσφέρει τις ιδανικές διαδρομές.

Για αυτό και οι επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας που έρχονται στην περιοχή μας για να συμμετάσχουν στους δρομικούς αγώνες αυξάνονται κάθε χρόνο κι αυτό αποτελεί συνολικό κέρδος. Κερδίζουμε φίλους που έρχονται και ξαναέρχονται στον τόπο μας, όταν "ανακαλύπτουν" τα Γιάννενα. Μια πόλη με φυσικές ομορφιές, σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά και πλούσιο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα μια σύγχρονη "ζωντανή" πόλη με φιλόξενους κατοίκους και νεανικό παλμό.

Είναι αισιόδοξο να βλέπεις δραστήρια σωματεία, συλλόγους, εθελοντές, τον ΣΕΓΑΣ και φορείς όπως ο Δήμος, να διαθέτουν το χρόνο, τη φαντασία και την ενεργητικότητά τους για να δημιουργήσουν μεγάλα γεγονόττα όπως το Run Greece, που αναδεικνύουν και προβάλουν τον τόπο μας. 

Είναι ενθαρρυντικό να διαπιστώνεις ότι οι Γιαννιώτες έχουμε αγκαλιάσει τους μαζικούς αγώνες δρόμου και ... τρέχουμε. Τα οφέλη από αυτό το δημιουργικό "τρέξιμο" είναι πολλά. Είναι η συμμετοχή. Η αίσθηση ότι γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα αγια να διασκεδάσουμε και να νιώσουμε την ευεξία που προκαλεί η άθληση. Είναι ο εθελοντισμός. Η χαρά που νοιώθουμε όταν προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στο κοινωνικό σύνολο. Είναι οι συνέργειες. Ευρηματικοί άνθρωποι, δραστήριοι σύλλογοι, φορείς, δουλεύουμε όλοι μαζί. Είναι ο κοινός στόχος. Να καταστήσουμε τα Γιάννενα, το νομό μας, επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού.

Το θέλουμε και το μπορούμε. Γιατί έχουμε την "πρώτη ύλη" που είναι ο τόπος μας, έχουμε την "κινητήρια δύναμη", που είναι οι άνθρωποί μας.

Σας καλωσορίζω στο Run Greece ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2018 και σας εύχομαι να το απολαύσετε!

Θωμάς Κ. Μπέγκας
Δήμαρχος Ιωαννιτών

 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.  

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ  και την ομάδα της διοργάνωσης για την συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς. 

 

Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές.  

Κώστας Παναγόπουλος
Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Όταν ο ΣΕΓΑΣ το 2013 ξεκίνησε τη διοργάνωση της σειράς των αγώνων Run Greece, είχε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν η ενίσχυση του ήδη δυναμικού δρομικού κινήματος και ο δεύτερος η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας. Όμως κανείς δεν είχε φανταστεί τη δυναμική που θα αποκτούσε στη συνέχεια η σειρά των αγώνων αυτών.

Από τότε, μόλις σε έξι χρόνια, οι αγώνες αυτοί εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του εθελοντισμού. Έχουν αγκαλιαστεί από την κοινωνία και με τη μαζικότητά τους βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν. Πράγμα πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης σημαντικών κονδυλίων για την ανάπτυξη.

Για αυτό καλούμε όλους τους Ηπειρώτες να στηρίξουν τον δικό του αγώνα γιατί έτσι στην πράξη στηρίζουν την περιοχή μας και της δίνουν τη δυνατότητα να πάει ένα βήμα μπροστά.

Στις 20 Μαίου σας περιμένουμε όλους στην κεντρική πλατεία και στους δρόμους των Ιωαννίνων και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο αγώνας αυτός να γίνει αγώνας όλων των Ηπειρωτών και έτσι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής αλλά και της χώρας μας.

Κώστας Στεφ. Μάμαλης
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου