Το νησί των Ιπποτών μπαίνει στο "κλαμπ" των διοργανωτών της σειράς αγώνων του ΣΕΓΑΣ Run Greece που καθιερώθηκε ως ένας από τους αρτιότερους, μαζικότερους και αφελέστερους αγώνες δρόμου στη χώρα μας. 

Για πρώτη φορά η Ρόδος διοργανώνει αγώνα της σειράς ο οποίος εντάχθηκε από φέτος (2017) στους υπόλοιπους αυξάνοντας τις πόλεις που φιλοξενούν τον θεσμό, σε επτά, με τη χορηγική υποστήριξη της WIND.   

Ο αγώνας της Ρόδου είναι ο 6ος, προτελευταίος, ενώ ο 7ος για το 2017 θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 8 Οκτωβρίου.

Το σμαραγδένιο νησί έχει εμπειρίες και ήδη έχει δώσει εξετάσεις στις επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις. Άνθρωποι του στίβου σε καίρια πόστα πλαισιωμένοι από τους φορείς του νησιού έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και έτσι είναι όλα έτοιμα για τον αγώνα της Κυριακής.

Οι εγγραφές

Μέχρι την Πέμπτη (28/9) οι εγγραφές γίνονται και ηλεκτρονικά στο www.run-greece.gr, ενώ το Σάββατο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  δηλώσουν  συμμετοχή  στο κέντρο εγγράφων. 

Παραλαβή υλικού και νέες εγγραφές στο Κέντρο Εγγραφών 

Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης φιλοξενείται στο Ξενοδοχείο BEST WESTERN RHODES PLAZA το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 10.00 έως τις 20.00 όπου οι δρομείς θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το υπόλοιπο υλικό σύμφωνα με την εγγραφή τους. 

 

Ηλικίες και όρια συμμετοχής 

Το όριο συμμετοχής στον αγώνα, συνολικά είναι 2.800 δρομείς

10χλμ: 500 (γεννημένοι το 2002 και μεγαλύτεροι)

5χλμ: 1500 (γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι)

Αγώνας Παιδιών: 800 (παιδιά γεννημένα το 2006, 2007, 2008)

Δεν επιτρέπεται σε κανένα δρομέα η συμμετοχή και στους δύο αγώνες, 5χλμ & 10χλμ.

 

Πανέμορφη διαδρομή 

Ροδίτες αλλά και επισκέπτες του νησιού από διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα απολαύσουν την Κυριακή μια μοναδική διαδρομή μέσα και έξω από την παλαιά πόλη ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την κοινωνική πρωτοβουλία της WIND η οποία θα διαθέσει ποσό 2.500 ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα παιδικής μέριμνας στο νησί. 

 

Εκκινήσεις

Ολοι οι αγώνες 5 χλμ, 10χλμ αλλά και ο Αγώνας Παιδιών έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, στον Βωμό της Πατρίδας μεταξύ Ευαγγελισμού και Περιφέρειας, επί της παραλιακής Λεωφόρου Ελευθερίας.

Η εκκίνηση του Αγώνα 10 χλμ θα γίνει στις 10.00πμ, για τα τα 5χλμ 11:30 και για τον αγώνα παιδιών 11:35. 

Μετά το τέλος του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων στις 13.45, οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει πρέπει να εγκαταλείψουν. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη, αφού η διαδρομή θα δοθεί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.