ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στέκεται αρωγός στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και την Ελλάδα, το Run Greece. 

Με κοινή προσπάθεια, πετύχαμε να θεσμοθετήσουμε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που στόχο έχει να "βγάλει" τους κατοίκους από τα σπίτια τους και να τους μυήσει σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. 

Ο αθλητισμός είναι ζήτημα παιδείας, είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Για αυτό και η προώθηση του είναι βασική υποχρέωση όλων μας, ειδικά των θεσμικών φορέων.

Ο αθλητσιμός ενώνει του λαούς και αποτελεί μια από τις πλέον πολύτιμες παγκόσμιες και διαχρονικές αξίες, συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξη των λαών και κυρίως της νεολαίας.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με συνεχή παρουσία στα αθλητικά δρώμενα και πολλαπλές διακρίσεις σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχει ενεργά και στο Run Greece Αλεξανδρούπολης 2017.

Δίνουμε έμφαση σε όσα μας ενώνουν, λέμε ναι στον αθλητισμό στην πιο υγιή μορφή του και καλούμε όλους να πάρουν μέρος στη γιορτή αυτή του αθλητισμού.

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Δημήτρης Πέτροβιτς

 

 

 

 


 ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό η πόλη της Αλεξανδρούπολης και οι δημότες της καλωσορίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά τη διοργάνωση “Run Greece”, τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που υλοποιείται από το ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά την αξέχαστη εμπειρία των τριών προηγούμενων ετών, τις αναμνήσεις και τα χαμόγελα, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες να βγουν στους δρόμους και να λάβουν μέρος στη μεγάλη αυτή διοργάνωση υιοθετώντας και μεταδίδοντας το μήνυμα του "ευ αγωνίζεσθαι", των οφελών που προκύπτουν από τη σωματική άσκηση και του εθελοντισμού. 

Το "Run Greece" αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία - αφετηρία για όλους μας να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας. Εύχομαι η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών για να μπορέσουν όλοι μέσα από τη δράση αυτή να αντλήσουν την ικανοποίηση των ιδιαίτερα σημαντικών αξιών της συμμετοχής και της επίτευξης του στόχου. Το "Run Greece" ας αποτελέσει το έναυσμα για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής εφάμιλλο με τις αξίες του αθλητισμού, της σωματικής άσκησης και του εθελοντισμού.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης

 

 

 


 ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ


Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. 

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν οτους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε όλες και όλοι νικητές.   

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης και όλα τα σωματεία της ένωσης μας, καλωσορίζουν το 4ο RUN GREECE Αλεξανδρούπολης, το μεγαλύτερο μαζικό αθλητικό γεγονός της περιοχής μας, ένα αγώνα Πανελλαδικού και διεθνούς επιπέδου. 

Ο κορυφαίος αυτός αγώνας δρόμου έχει καταστήσει την περιοχή της Θράκης, πρωταγωνίστρια των μεγάλων αγώνων του ΣΕΓΑΣ, με μεγάλη προβολή Πανελλαδικά, αλλά και «αγωνιστικό κράχτη» για τις γείτονες χώρες.

Παρόλο που η συνεργασία δεν βρίσκεται στα πρώτα προσόντα των Ελλήνων, ο αγώνας αποτελεί μοντέλο συνεργασίας, με συνδιοργανωτές το ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ, την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ένθερμη ανταπόκριση τους. Η συμμετοχή των κριτών του στίβου, δεκάδων εθελοντών από κοινωνικές ομάδες, η μεγάλη βοήθεια του στρατού και της αστυνομίας, εξασφαλίζουν την αξιοπιστία του αγώνα και την ποιοτική του διεξαγωγή.

To Run Greece ισορροπεί μεταξύ αγωνιστικού και μαζικού αθλητισμού, ο οποίος και αποτελεί την βάση για την υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής μας.

Οι προηγούμενες δύο διοργανώσεις με συμμετοχή αθλητών όλων των σπορ, πολλών συμπολιτών μας οι οποίοι καθημερινά βαδίζουν ή τρέχουν για την βελτίωση της υγείας τους, αλλά και μεγάλο αριθμό ανθρώπων που θέλουν να κάνουν το βήμα για αλλαγή στάση ζωής, εξασφαλίζουν την επιτυχία και του 4ου RUN GREECE της Αλεξανδρούπολης.

Σημαντικό σημείο του αγώνα είναι η ευκαιρία που δίνεται στα μικρά παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πιο φυσικό άθλημα, τον δρόμο, ενισχύοντας στο μέλλον το δυναμικό των τοπικών σωματείων στίβου.

Πασχάλης Μπούμπας

Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακεδονίας και Θράκης