Μια ιδιαίτερα τιμητική θέση κατέχουν τα Γιάννενα στον θεσμό των αγώνων του Run Greece. Είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησαν οι αγώνες το 2013. Για 5η συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 21 Μαΐου τα Γιάννενα θα υποδεχτούν τον 3ο αγώνα της φετινής σειράς των αγώνων.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 4 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου δίνοντας λεπτομέρειες για την εκδήλωση την οποία διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου με την αμέριστη συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού της WIND.

Στη Συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασίλης Παπαχρήστου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Παντελής Κολόκας, ο εκπρόσωπος της WIND και εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Καλούδης, ο ειδικός Γραμματέας και Πρόεδρος επιτροπής αγώνων του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Χρήστος Θέμος (και σύσσωμο το ΔΣ της Εταιρείας),  ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Κώστας Μάμαλης, και ο τεχνικός Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Χαλβατζάρας.

Στις ομιλίες τους όλοι οι παραπάνω αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της σειράς των αγώνων RunGreece και στην ανταπόκριση και συμμετοχή της κοινωνίας σ’ αυτούς, καθώς και στην αναπτυξιακή τους διάσταση. Ειδικότερα ο Θανάσης Ράπτης ανακοίνωσε τη νέα καινοτομία του ΣΕΓΑΣ αναφορικά με τη σειρά των αγώνων αυτών με τη συμμετοχή 10 αθλητριών και 10 αθλητών, από την Περιφέρεια Ηπείρου που θα συμμετάσχουν στον αγώνα των 5χλμ, σε έναν αγώνα 3χλμ στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με ομαδικό έπαθλο για τις νικήτριες ομάδες.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, την WIND, τους φορείς της πόλης, τις εθελοντικές ομάδες, τους εθελοντές και τους τοπικούς χορηγούς τα νερά Ζαγόρι και την BMW Κατσιούλης, για την βοήθεια που προσφέρουν στη διοργάνωση του αγώνα, ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας των δύο κέντρων εγγραφών που λειτουργούν στα Γιάννενα για τις ανάγκες του αγώνα.