Φωτογραφία: Eurokinissi

Ένα ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε για ακόμη μια χρονιά τους δρόμους της Αθήνας καθώς τους 51.000 δρομείς έφτασαν οι δρομείς που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους τόσο στη διαδρομή των 42.195 μ. του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όσο και στους αγώνες των 5χλμ και 10 χλμ, στον τελικό του Run Greece των 3χλμ, αλλά και στους αγώνες παιδιών και Special Olympics την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε από νωρίς το πρωί η πόλη να έχει αποκτήσει γιορτινή ατμόσφαιρα καθώς 9.000 δρομείς έφταναν στο κέντρο για να τρέξουν στον αγώνα των 5 χλμ. που ξεκίνησε στις 7.45 μαζί με τους χιλιάδες εθελοντές, αλλά και τους εργαζομένους που φρόντιζαν για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα: Μια μεγάλη γιορτή για την πόλη και τους πολίτες

Συνάντηση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας είχαν δρομείς από τις επτά πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece, καθώς στο πλαίσιο του 35ου ΑΜΑ έγινε - για πρώτη φορά - ο τελικός των 3χλμ. ERGO.

Νικητής στους Άνδρες ήταν ο Θοδωρής Τσολάκης, από την Κρήτη, που διένυσε την απόσταση σε 8.44. Στις γυναίκες η 20χρονη αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Ισαβέλα Κοτσαχείλη, που έτρεχε για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας τερμάτισε σε 10.21. Στο σύνολο τους οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι της μεγάλης γιορτής και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του τερματισμού στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Οι αγώνες Run Greece θα μπουν και πάλι στη ζωή των δρομέων το 2018 με τους αγώνες σε Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο και Πάτρα.

Στη συνολική βαθμολογία νικήτρια ομάδα στους Άνδρες ήταν της περιφέρειας Κρήτης και στις Γυναίκες της Ηπείρου.

Οι τρεις πρώτοι 

Ανδρες: Τσολάκης (Κρήτη) 8.44, Γκιούρα (Δυτ. Ελλάδα) 9.01, Γρεκιώτης (Δυτ. Ελλάδα) 9.01

Γυκαίκες: Κοτσαχείλη (Δυτ. Ελλάδα) 10.21, Αχλάτη (Κρήτη) 10.31, Κατζουράκη (Θεσσαλίας) 10.36

Η όμορφη πόλη της Ρόδου φιλοξένησε φέτος τον έβδομο αγώνας της σειράς Run Greece. Στο νησί των Ιπποτών έγινε σήμερα με επιτυχία για πρώτη φορά αγώνας της σειράς Run Greece και μπήκαν γερές βάσεις για τα χρόνια που έρχονται.

Ο Μάρκος Γκούρλιας και η Μαρία Παρδαλού ήταν οι δύο νικητές στα 10χλμ. O αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη διαδρομή στο κάστρο της Ρόδου και να προσθέσει, μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του με 34.10, επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ διοργάνωσης, δεδομένο του ότι ήταν και ο πρώτος αγώνας Run Greece στη Ρόδο. Στις γυναίκες, η αθλήτρια από τη Ρόδο, Μαρία Παρδαλού συνδύασε την επιστροφή της στις προπονήσεις με νίκη και χρόνο 39.33.

Στη Ρόδο βρέθηκε και η πρωταθλήτρια των 800μ Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα χρονιά έτρεξε την απόσταση σε 19.11. Στους άνδρες τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Λιθουανός Σβάζουνας Αμπραζάς με 17.43.

Οι μετέχοντες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να ενισχύσουν με την παρουσία τους στο γεγονός την κοινωνική πρωτοβουλία της WIND η οποία θα διαθέσει 2.500 ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα παιδικής μέριμνας στο νησί.

Τους αγώνες Run Greece διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και μεγάλο χορηγό την Wind. Η επόμενη και τελευταία στάση της χρονιάς θα παιχτεί την ερχόμενη Κυριακή στους δρόμους της Πάτρας.

 

 

Το νησί των Ιπποτών μπαίνει στο "κλαμπ" των διοργανωτών της σειράς αγώνων του ΣΕΓΑΣ Run Greece που καθιερώθηκε ως ένας από τους αρτιότερους, μαζικότερους και αφελέστερους αγώνες δρόμου στη χώρα μας. 

Για πρώτη φορά η Ρόδος διοργανώνει αγώνα της σειράς ο οποίος εντάχθηκε από φέτος (2017) στους υπόλοιπους αυξάνοντας τις πόλεις που φιλοξενούν τον θεσμό, σε επτά, με τη χορηγική υποστήριξη της WIND.   

Ο αγώνας της Ρόδου είναι ο 6ος, προτελευταίος, ενώ ο 7ος για το 2017 θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 8 Οκτωβρίου.

Το σμαραγδένιο νησί έχει εμπειρίες και ήδη έχει δώσει εξετάσεις στις επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις. Άνθρωποι του στίβου σε καίρια πόστα πλαισιωμένοι από τους φορείς του νησιού έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και έτσι είναι όλα έτοιμα για τον αγώνα της Κυριακής.

Οι εγγραφές

Μέχρι την Πέμπτη (28/9) οι εγγραφές γίνονται και ηλεκτρονικά στο www.run-greece.gr, ενώ το Σάββατο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  δηλώσουν  συμμετοχή  στο κέντρο εγγράφων. 

Διαβάστε περισσότερα: Run Greece Ρόδος. Τρέξτε να γραφτείτε για να...τρέξετε